tisdag 14 augusti 2012

Skakis

Du kastar en snabb blick på klockan. Snart ett. Velar. Du vill ju egentligen genomföra det här träningspasset nu, och inte efter jobbet. Du velar lite till. Pallra iväg dig till Sats, eller köra på gymmet på jobbet? Hmm. Gillar ju egentligen inte att svettas tillsammans med dina kollegor, men det vore helt klart  skönt och lite mindre tidskrävande att köra på jobbet. Du väljer det senare.

Fina kettlebollar små

Gymmet är ganska fint och har utsikt över Stockholms takåsar med fönster från golv till tak. Du har tur; det är inte en kotte där, ja förutom du själv då förstås. Du värmer upp med en snabb promenad på löpbandet. Det är knappt så du blir varm, men det får duga - dessutom vet du att de grodhopp du planerar att inleda styrkepasset med är en rätt effektiv pulshöjare. Jepp, heja, 3*10 grodhopp. Kör vidare med leg curl och leg extension. Samt med inte mindre än tre utfallsövningar. Dina ben känns starka, men lite småstela efter gårdagens backträning. 

What now? Du kollar klockan. Knappt 20 minuter har gått. Dags att sätta fart. Ryggen är bra att träna, tänker du och kör igenom övre och undre ryggen med 4 olika övningar. Fullt ös. Dags för bröst, dags för kettlebellsswingar. Det har du inte testat förr, men det var en rolig övning. Så lite mage, lite stretch och så var det klart. 

När du kommer tillbaka till skrivbordet har klockan precis slagit två och dina muskler bara skakar. Och de forsätter att skaka hela kvällen. Du tänker: jag ska träna styrka lite oftare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar